Składniki:
1 pojedynczy filet z kurczaka ( około 30 dag )
1 duża kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
kilka łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku
ketchup pikantny (według uznania )
olej do smażenia
przyprawa kebab -gyros
1 duża kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
kilka łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku
ketchup pikantny (według uznania )
olej do smażenia
przyprawa kebab -gyros
Wykonanie:
1. Filet z kurczaka oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy,następnie
kroimy w małe kawałki i posypujemy przyprawą.Odstawiamy na około 30
minut w chłodne miejsce.Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanym oleju
do miękkości i zrumienienia.Usmażone studzimy.
2. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście,pozostałą kapustę drobno kroimy.
3. Paprykę myjemy,osuszamy,usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę.
4. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
5. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i ketchupem,przyprawiamy do smaku solą pieprzem.
6. Przygotowaną sałatkę odstawiamy,że składniki przegryzły się.
7.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz