Takie jajka możemy przygotować bardzo szybko.Są bardzo smaczne i bardzo
zdrowe.Rzeżucha,jajka i awokado to bardzo pyszne połączenie.Możemy je
również przygotować na wielkanocny stół.Zapraszam.
Składniki:
6 jajek
pół dojrzałego awokado
1 łyżeczka majonezu
sól i pieprz do smaku
rzeżucha ( dowolna ilość według uznania )
sok z cytryny
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy ze skorupek.Następnie jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
2. Rzeżuchę płuczemy i dokładnie osuszamy.
3.Awokado wydrążamy łyżką,przekładamy do miseczki i
skrapiamy sokiem z cytryny.Następnie dodajemy żółtka,majonez i
rzeżuchę,dokładnie miksujemy blenderem.Na koniec przyprawiamy do smaku
solą i pieprzem.
4. Połówki jajek napełniamy przygotowaną pastą i dekorujemy rzeżuchą.
5.Smacznego.
Kreatywne podejście do tradycji ;)
OdpowiedzUsuń