środa, 1 kwietnia 2015

Jajka nadziewane awokado i rzeżuchą.

Takie jajka możemy przygotować bardzo szybko.Są bardzo smaczne i bardzo zdrowe.Rzeżucha,jajka i awokado to bardzo pyszne połączenie.Możemy je również przygotować na wielkanocny stół.Zapraszam.




Składniki:
 6 jajek
pół dojrzałego awokado
1 łyżeczka majonezu
sól i pieprz do smaku
rzeżucha ( dowolna ilość według uznania )
sok z cytryny

Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy ze skorupek.Następnie jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
2. Rzeżuchę płuczemy i dokładnie osuszamy.
3.Awokado wydrążamy łyżką,przekładamy do miseczki i skrapiamy sokiem z cytryny.Następnie dodajemy żółtka,majonez i rzeżuchę,dokładnie miksujemy blenderem.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Połówki jajek napełniamy przygotowaną pastą i dekorujemy rzeżuchą.
5.Smacznego.

1 komentarz: