piątek, 24 kwietnia 2015

Potrawka z fileta z kurczaka i warzyw.

To danie to lekki pomysł na obiad.Ja podałam z ryżem ugotowanym na sypko,ale możemy podać z makaronem lub ziemniakami.Po za sezonem możemy użyć warzyw mrożonych,chociaż nie ukrywam,że świeże warzywa są najlepsze.Smacznego.




Składniki:
 1 podwójny filet z kurczaka
pół kilo fasolki szparagowej
1 mały kalafior
3-4 marchewki
1 puszka kukurydzy
sól,pieprz
olej do smażenia
2 łyżki masła
przyprawa do kurczaka

Wykonanie:
1. Kalafior podzielić na różyczki ,opłukać,ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
2. Fasolkę szparagową oczyścić ,opłukać,pokroić na mniejsze kawałki ,ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
3. Marchewki obrać,umyć,pokroić w słupki,ugotować do miękkości i odcedzić.
4. Filet z kurczaka oczyścić,umyć,osączyć na papierowym ręczniku,pokroić na mała kawałki i posypać przyprawą do kurczaka.Następnie usmażyć do miękkości na oleju.
5. Ugotowane i odcedzone warzywa przesmażyć na maśle ,dodać filet z kurczaka,odsączoną kukurydzę,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
6.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz