Budyniowe babeczki możemy upiec do wielkanocnego koszyka.Są bardzo smaczne i
mięciutkie.Proste i szybkie w wykonaniu,więc zawsze się udają.Zapewniam,że nie można się od nich oderwać.Zapraszam.
Składniki:
3 jajka
3 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy )
pół szklanki cukru
pół szklanki śmietany 12 %
1 szklanka mąki tortowej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo:
cukier puder do posypania babeczek
Wykonanie:
1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,następnie stopniowo dodajemy
pozostałe składniki,budynie w proszku,śmietanę,proszek do pieczenia i
mąkę tortową, cały czas miksujemy.
2. Przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek.
3. Następnie pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.
4. Upieczone studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
5.Smacznego.
Rady:
Szklanki użyłam o pojemności 250 ml.Z przepisu wyszło mi 12 sztuk babeczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz