środa, 1 kwietnia 2015

Babeczki budyniowe.

Budyniowe babeczki możemy upiec do wielkanocnego koszyka.Są bardzo smaczne i mięciutkie.Proste i szybkie w wykonaniu,więc zawsze się udają.Zapewniam,że nie można się od nich oderwać.Zapraszam.




Składniki:
 3 jajka
3 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy )
pół szklanki cukru
pół szklanki śmietany 12 %
1 szklanka mąki tortowej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

dodatkowo:
cukier puder do posypania babeczek

Wykonanie:
1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,następnie stopniowo dodajemy pozostałe składniki,budynie w proszku,śmietanę,proszek do pieczenia i mąkę tortową, cały czas miksujemy.


2. Przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek.


3. Następnie pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.


4. Upieczone studzimy i oprószamy cukrem pudrem.
5.Smacznego.

Rady:
 Szklanki użyłam o pojemności 250 ml.Z przepisu wyszło mi 12 sztuk babeczek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz