piątek, 10 kwietnia 2015

Pasta jajeczna z chrzanową nutką.

Ta pasta z jajek jest prosta,tania i szybka w przygotowaniu ,do której chrzanu dodajemy według uznania.Ja uwielbiam podaną na świeżym pieczywie.Polecam na śniadanie lub kolację.Zapraszam.




Składniki:
 5 jajek
2 łyżeczki majonezu
sól i pieprz do smaku
szczypiorek ( według uznania )
chrzan ( według uznania )

Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Szczypiorek płuczemy,dokładnie osuszamy i drobno kroimy.
3. Do startych jajek dodajemy pokrojony szczypiorek,chrzan i majonez.
4. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Pastę przed podaniem chłodzimy chwilę w lodówce.
6.Smacznego.

2 komentarze: