Ta pasta z jajek jest prosta,tania i szybka w przygotowaniu ,do której chrzanu
dodajemy według uznania.Ja uwielbiam podaną na świeżym pieczywie.Polecam
na śniadanie lub kolację.Zapraszam.
Składniki:
5 jajek
2 łyżeczki majonezu
sól i pieprz do smaku
szczypiorek ( według uznania )
chrzan ( według uznania )
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Szczypiorek płuczemy,dokładnie osuszamy i drobno kroimy.
3. Do startych jajek dodajemy pokrojony szczypiorek,chrzan i majonez.
4. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Pastę przed podaniem chłodzimy chwilę w lodówce.
6.Smacznego.
Jest pyszna,znam tą wersję,też robię:)
OdpowiedzUsuńJa też ją bardzo lubię.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)