Domowa piekarnia


 Jestem ogromną wielbicielką domowego pieczywa. Kiedy tylko mogę to piekę bułki, chleby, chałki i drożdżówki. Uwielbiam zagniatać drożdżowe ciasto. Może dlatego zawsze mi wychodzi. Daję mu całe serce i ciepło moich rąk. A zapach rozchodzący się po całym domu jest obłędny. Uważam, że zapach świeżo pieczonego chleba to najlepsze perfumy dla domu. Poniżej w tej zakładce znajdziecie wszystkie moje receptury wraz ze zdjęciami i linkami, żeby znaleźć przepis wystarczy kliknąć w link.
 
 

 

Drożdżowe wypieki na słono.

 

 

Chleby:

 

 

 Chrupiący chleb z gara.

 



 

 

 Pszenno-orkiszowy chleb z gara z siemieniem lnianym.

 



 

Chleb z gara z siemieniem lnianym i miodem.

 


 

Chleb z gara z suszonymi pomidorami i oliwą.

 




 

Pszenno-orkiszowy chrupiący chleb z gara.

 



 

Chrupiący chleb z gara ze słonecznikiem.

 


 

 Chrupiący chleb z gara bez wyrabiania.

 

 
 


 
 
 

 

 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 

 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

........................

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz