Zaletą tej sałatki jest to, że można przygotować ją bardzo szybko. Możemy podać ją ze świeżym pieczywem i ulubioną wędliną. Idealna na śniadanie, kolację czy dla gości. Według uznania można przygotować ją z większej porcji. Polecam również na
świąteczny stół. Zapraszam :)
Składniki:
5 jajek
1 puszka zielonego groszku
1 mały słoiczek marynowanych w occie pieczarek ( około 20 dag )
około 3-4 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Zielony groszek dokładnie odsączamy z zalewy.
3. Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki.
4. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy delikatnie z majonezem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Sałatkę odstawiamy na chwilę, żeby składniki przegryzły się. Możemy również przed podaniem schłodzić w lodówce.
6. Smacznego życzę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz