czwartek, 26 marca 2015

Kalafiorowo-serowa zupa.

Zapraszam na smaczną  zupkę z sezonowych warzyw.Jest pożywna,niedroga i szybka w przygotowaniu.Zapraszam.




Składniki:
 1 mały kalafior lub pół dużego
1 dowolny serek topiony ( 10 dag )
1 szklanka śmietany 12%
1 łyżka masła
4 marchewki
2 pietruszki
posiekany koperek
kawałek pora
sól,pieprz

Wykonanie:
1. Warzywa obrać umyć i pokroić,kalafior podzielić na różyczki.
2. Przygotowane warzywa przesmażyć na maśle,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.
3. Serek topiony rozpuścić w odrobinie gorącej wody i razem ze śmietaną wlać do zupy.Dodać koperek,przyprawić do smaku solą i pieprzem,zagotować.
4.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz