czwartek, 19 marca 2015

Pieguski z czekoladą i rodzynkami.

Z przepisu wychodzi około 20 ciasteczek.Wychodzą kruche i pyszne.Idealne do popołudniowej kawy.Zapraszam.





Składniki:
 2 szklanki mąki tortowej
2 jajka
12,5 dag masła lub margaryny
1 cukier waniliowy
pół łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki cukru
1 tabliczka mlecznej czekolady ( 10 dag )
garść rodzynek

Wykonanie:
1. Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę.
2. Z podanych składników zagnieść ciasto,dodać rodzynki i pokrojoną czekoladę.Zagnieść.
3. Z ciasta robić kulki ,spłaszczać i formować okrągłe ciasteczka.Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
4.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz