piątek, 27 marca 2015

Kokosowe ciasteczka z mąki krupczatki.

Do tych ciasteczek postanowiłam użyć mąki krupczatki,dzięki temu ciasteczka wyszły bardzo kruche.Pysznie pachną kokosem.Z przepisu wychodzi 20 ciasteczek.Zapraszam.




Składniki:
 półtorej szklanki mąki krupczatki
1 jajko
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
15 dag masła lub margaryny
4 łyżki cukru pudru
5 dag wiórek kokosowych

dodatkowo:
mąka pszenna do posypania stolnicy

Wykonanie:
1. Z podanych składników zagniatamy ciasto.


2. Następnie odrywamy kawałki ciasta,formujemy kulki,spłaszczamy i formujemy okrągłe ciasteczka.


3. Przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.


4. Następnie ciasteczka pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.Upieczone zdejmujemy z blaszki i studzimy.


5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz