Zapraszam na bardzo smaczną pastę z wędzonej makreli i warzyw. Możemy ją przygotować na śniadanie lub kolację. Nie wymaga dużo pracy, a jest naprawdę bardzo smaczna .Z przepisu wychodzi jej spora porcja. Zróbcie koniecznie. Zapraszam :)
Składniki:
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
kawałek selera
pół wędzonej makreli
pieprz do smaku
2-3 łyżki majonezu
Wykonanie:
1. Warzywa obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie dokładnie studzimy.
2. Wystudzone warzywa kroimy w drobną kosteczkę.
3. Rybę dokładnie obieramy z ości i rozdrabniamy widelcem.
4. Pokrojone warzywa mieszamy z rybą i majonezem, przyprawiamy do smaku pieprzem.
5. Smacznego życzę.
Rady:
Pasty już nie musimy solić. Wszystkie jej składniki zawierają już sól.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz