poniedziałek, 30 marca 2015

Pasta z wędzonej makreli i warzyw.

Zapraszam na bardzo smaczną pastę z wędzonej makreli i warzyw. Możemy ją przygotować na śniadanie lub kolację. Nie wymaga dużo pracy, a jest naprawdę bardzo smaczna .Z przepisu wychodzi jej spora porcja. Zróbcie koniecznie. Zapraszam :)




Składniki:
 2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
kawałek selera
pół wędzonej makreli
pieprz do smaku
2-3 łyżki majonezu


Wykonanie:

1. Warzywa obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie dokładnie studzimy.

2. Wystudzone warzywa kroimy w drobną kosteczkę.

3. Rybę dokładnie obieramy z ości i rozdrabniamy widelcem.

4. Pokrojone warzywa mieszamy z rybą i majonezem, przyprawiamy do smaku pieprzem.

5. Smacznego życzę.

Rady:
Pasty już nie musimy solić. Wszystkie jej składniki zawierają już sól.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz