Takie jajka możemy przygotować na świąteczny wielkanocny stół. Przygotowuje się je bardzo
szybko, więc nie wymagają dużo pracy. Mnie najbardziej smakują ze świeżym i chrupiącym
pieczywem. Zróbcie koniecznie. Zapraszam )
Składniki:
5 jajek
1 niewielkie twarde jabłko
sól i pieprz do smaku
chrzan żurawinowy (według uznania )
majonez 3-4 łyżki
Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy ze skorupek.
2. Jabłko obieramy i ścieramy razem z dwoma jajkami na tarce o dużych oczkach.
3. Do startych jajek i jabłka dodajemy majonez, chrzan żurawinowy według
uznania, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy.
4. Podajemy ( tak jak na zdjęciu ) od razu lub schłodzone z lodówki.
5. Smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wychodzi 3 porcje.
Można oczywiście przygotować z podwójnej porcji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz