wtorek, 31 marca 2015

Jajka na żurawinowo - chrzanowej pierzynce.

Takie jajka możemy przygotować na świąteczny wielkanocny stół. Przygotowuje się je bardzo szybko, więc nie wymagają dużo pracy. Mnie najbardziej smakują ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Zróbcie koniecznie. Zapraszam )





Składniki:
5 jajek
1 niewielkie twarde jabłko
sól i pieprz do smaku
chrzan żurawinowy (według uznania )
majonez 3-4 łyżki

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy i obieramy ze skorupek.

2. Jabłko obieramy i ścieramy razem z dwoma jajkami na tarce o dużych oczkach.

3. Do startych jajek i jabłka dodajemy majonez, chrzan żurawinowy według uznania, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy.

4. Podajemy ( tak jak na zdjęciu ) od razu lub schłodzone z lodówki.

5. Smacznego życzę.


Rady:
Z przepisu wychodzi 3 porcje.
Można oczywiście przygotować z podwójnej porcji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz