Polecam bardzo prosty przepis na gofry, które wychodzą bardzo chrupiące. Możemy je
podać z dowolnymi dodatkami, bitą śmietaną,owocami lub oprószone cukrem
pudrem. Z przepisu wychodzi 12 gofrów. Zapraszam serdecznie :)
Składniki:
4 jajka
2 i pół szklanki mąki tortowej
1 cukier waniliowy
2 płaskie łyżeczki do pieczenia
niepełna szklanka cukru
1 szklanka mleka
szczypta soli
7 łyżek oleju
Wykonanie:
1. Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę.
2. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, olej, proszek do pieczenia i
mleko, dokładnie ucieramy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej
śmietany.
3. Następnie pieczemy gofry w rozgrzanej gofrownicy.
4. Zapraszam i smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wyszło mi 12 sztuk gofrów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz