środa, 18 marca 2015

Placuszki z kukurydzy i groszku.

Przepis na te placuszki znalazłam w starym zeszycie.Smakują na ciepło jak i na zimno.Możemy je przygotować na obiad lub kolację.Zapraszam.





Składniki:
 4 jajka
10 dag startego żółtego sera
1 puszka zielonego groszku
olej do smażenia
1 puszka kukurydzy
6 łyżek mąki pszennej
sól,pieprz do smaku
ketchup do dekoracji

Wykonanie:
1. Mąkę miksujemy z jajkami na jednolitą masę .
2. Następnie dodajemy połowę startego sera, odsączone dokładnie z zalewy groszek i kukurydzę.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem .Mieszamy.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie placuszki z obu stron po kilka minut.Jeszcze gorące posypujemy pozostałym startym serem .
4.Podajemy udekorowane ketchupem.Smacznego.

2 komentarze:

  1. Robilam juz z kukurydza, ale dodatek groszku wydaje sie zachecajacy!
    :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z groszkiem tez są bardzo smaczne.
    Polecam wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń