Taki twarożek możemy przygotować bardzo szybko, jest lekko ostry za sprawą
chrzanu. Pyszny i zdrowy. Najlepiej podać go ze świeżym pieczywem. Polecam przygotować na śniadanie lub kolacje. Zapraszam:)
Składniki:
25 dag białego sera
2 jajka ugotowane na twardo
1 mała cebula
2-3 łyżki śmietany 18 %
sól i pieprz do smaku
chrzan żurawinowy według uznania
Wykonanie:
1. Cebulę obrać i drobno pokroić. Jajka obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Ser biały wymieszać ze śmietaną, dodać starte jajka i pokrojoną cebulę.
3. Następnie pastę przyprawić do smaku solą, pieprzem i chrzanem żurawinowym. Dokładnie wymieszać.
4. Smacznego.
Rady:
Chrzanu używamy według uznania, w zależności jak ostrą chcemy mieć pastę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz