wtorek, 10 marca 2015

Pasta z twarożku, jajek i chrzanu.

Taki twarożek możemy przygotować bardzo szybko, jest lekko ostry za sprawą chrzanu. Pyszny i zdrowy. Najlepiej podać go ze świeżym pieczywem. Polecam przygotować na śniadanie lub kolacje. Zapraszam:)




Składniki: 

25 dag białego sera
2 jajka ugotowane na twardo
1 mała cebula
2-3 łyżki śmietany 18 %
sól i pieprz do smaku
chrzan żurawinowy według uznania

Wykonanie:

1. Cebulę obrać i drobno pokroić. Jajka obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2. Ser biały wymieszać ze śmietaną, dodać starte jajka i pokrojoną cebulę.

3. Następnie pastę przyprawić do smaku solą, pieprzem i chrzanem żurawinowym. Dokładnie wymieszać.

4. Smacznego.


Rady:
Chrzanu używamy według uznania, w zależności jak ostrą chcemy mieć pastę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz