piątek, 27 marca 2015

Brokułowa zupa.

Lekka i szybka w przygotowaniu zupka.Bardzo smaczna i zdrowa.Polecam na obiad.Zapraszam.




Składniki:
1 brokuł
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
2 łyżki masła
1 szklanka śmietany 12 %
sól,pieprz
2 łyżki posiekanego koperku (świeżego,suszonego lub mrożonego )
około 4 szklanki bulionu warzywnego


Wykonanie:
1. Marchewki ,pietruszkę i seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Brokuł podzielić na małe różyczki i opłukać.
3. W garnku rozgrzać masło,wrzucić warzywa i chwilę przesmażyć,wlać gorący bulion i gotować do miękkości.Następnie dodać śmietanę i chwilę zagotować,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać koperek.
4.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz