Słodycz bez została przełamana gorzkim kakao i kwaśnym sokiem z cytryny.Idealne do pochrupania lub do kawy.Zapraszam.
Składniki:
4 białka
1 szklanka cukru
2 płaskie łyżki kakao
kilka kropli soku z cytryny
szczypta soli
Wykonanie:
1. Do miski przekładamy zimne białka,dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.
2. Następnie do białek wsypujemy stopniowo cukier i ubijamy do dokładnego rozpuszczenia się cukru.
3. Do ubitych z białek z cukrem dodajemy kakao i sok z cytryny i bardzo dokładnie ubijamy.
4. Następnie szprycą lub łyżeczką formujemy niewielkie beziki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Przygotowane bezy pieczemy 20 minut,a następnie suszymy przez około 40
minut w lekko otwartym piekarniku,w temperaturze około 140-150 stopni.
6.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz