piątek, 20 marca 2015

Paprykarz z łopatką.

Smaczny i syty pomysł na obiad.U mnie obowiązkowo podawany ze świeżym pieczywem.Zapraszam.




Składniki:
 1 kg łopatki wieprzowej
pół kg pieczarek
2 duże cebule
2 papryki czerwone
1 puszka groszku zielonego
4 łyżki przecieru pomidorowego
sól ,pieprz
olej do smażenia

Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy,myjemy,dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę, następnie obsmażamy na odrobinie oleju,i przekładamy do garnka.
2.Warzywa obieramy,płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Paprykę kroimy w paski,cebulę i pieczarki  kroimy w talarki.Następnie każde osobno chwilę dusimy na odrobinie oleju i przekładamy do mięsa.
4. Całość zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości około 1 godzinę.
5. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy,odsączony groszek.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
6.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz