wtorek, 17 marca 2015

Pasta z jajek.

Pastę z jajek polecam za śniadanie lub kolację,najlepiej podaną ze świeżym pieczywem.Jest prosta i smaczna w wykonaniu.Lekko ostra za sprawą musztardy.Zapraszam.





Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
sól,pieprz
kropla oliwy lub oleju

Wykonanie:
1. Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub drobno pokroić.
2. W miseczce rozetrzeć musztardę i przecier pomidorowy.
3.Dodać jajka,oliwę i majonez,wymieszać.Przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać szczypiorek i wymieszać.Schłodzić w lodówce około 20 minut.
4.Podajemy z pieczywem.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz