Prosta i szybka do zrobienia.Nie wymaga dużo pracy.Ja taką sałatkę
podaję ze świeżym pieczywem,na kolację lub śniadanie.Często przygotowuję
ją dla gości.Zapraszam.
Składniki:
buraczki ćwikłowe marynowane tarte ( słoik około 50 dag)
6 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka zielonego groszku
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 cebula
2 jabłka
4 ogórki konserwowe
sól,pieprz
kilka łyżek majonezu
Wykonanie:
1. Buraczki,kukurydzę,groszek i fasolkę dokładnie odsączamy z zalewy.
2.Cebulę i jabłka
obieramy.
3.Jajka,jabłka,cebulę i ogórki kroimy w kostkę.
4.Następnie wszystkie składniki przekładamy do miski,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Mieszamy z majonezem.
5.Podajemy.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz