Bardzo smaczny pomysł na syty i rozgrzewający obiad.Zupa jest idealna na chłodne dni.Polecam podawać ze świeżym pieczywem.Zapraszam.
Składniki:
1 kg surowej szynki
pół kilo pieczarek
2 duże cebule
pół szklanki zielonego groszku ( może być z puszki )
sól,pieprz
olej do smażenia
kilka łyżek przecieru pomidorowego (4-5 )
Wykonanie:
1. Mięso oczyścić,umyć i dokładnie osuszyć,następnie pokroić w małą kostkę i obsmażyć na oleju.Przełożyć do garnka.
2. Pieczarki i cebule obrać,opłukać pokroić w półplasterki ,przesmażyć,każde osobno na oleju i dodać do mięsa.
3. Zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.
4. Pod koniec gotowania dodać groszek i przecier,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
5.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz