Składniki:
2 jajka
pół szklanki cukru
pół szklanki orzechów włoskich ( drobno posiekanych )
pół szklanki mleka
2 szklanki mąki tortowej
pół szklanki cukru
pół szklanki orzechów włoskich ( drobno posiekanych )
pół szklanki mleka
2 szklanki mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki suchego maku
5 łyżek oleju
szczypta gałki muszkatołowej
dodatkowo:
cukier puder do posypania
2 łyżki suchego maku
5 łyżek oleju
szczypta gałki muszkatołowej
dodatkowo:
cukier puder do posypania
Wykonanie:
1. Suche składniki mieszamy w misce.
2. Jajka miksujemy z mlekiem i olejem.Następnie wlewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek,pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
4. Upieczone muffinki oprószyć cukrem pudrem.
5.Smacznego.
Rady:
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
Do pieczenia użyłam papierowych papilotek.
Do pieczenia użyłam papierowych papilotek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz