Składniki:
ćwiartka młodej kapusty
1 duży pomidor
2 ogórki zielone
pół puszki kukurydzy
sól
dowolny sos sałatkowy
1 duży pomidor
2 ogórki zielone
pół puszki kukurydzy
sól
dowolny sos sałatkowy
Wykonanie:
1. Kapustę płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie drobno
kroimy,przekładamy do miski i oprószamy solą i odstawiamy na około 20
minut,żeby kapusta trochę zmiękła.Po tym czasie kapustę dokładnie
odciskamy.
2. Pomidora i ogórki myjemy i osuszamy,ogórki obieramy.Następnie ogórki
kroimy w półplasterki,a pomidora na małe kawałki.Kukurydze osączamy z
zalewy.
3. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Następnie wszystkie składniki sałatki mieszamy z sosem.
4. Przygotowaną sałatkę odstawiamy na chwilę,żeby składniki przegryzły się.Podajemy.
5.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz