środa, 1 lipca 2015

Sałatka z młodej kapusty.

Bardzo lubię takie sałatki,proste i szybkie wykonaniu.Sałatka może być dodatkiem do drugiego dania lub samodzielną przekąską.Zapraszam.




Składniki:
 ćwiartka młodej kapusty
1 duży pomidor
2 ogórki zielone
pół puszki kukurydzy
sól
dowolny sos sałatkowy

Wykonanie:
1. Kapustę płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie drobno kroimy,przekładamy do miski i oprószamy solą i odstawiamy na około 20 minut,żeby kapusta trochę zmiękła.Po tym czasie kapustę dokładnie odciskamy.
2. Pomidora i ogórki myjemy i osuszamy,ogórki obieramy.Następnie ogórki kroimy w półplasterki,a pomidora na małe kawałki.Kukurydze osączamy z zalewy.
3. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Następnie wszystkie składniki sałatki mieszamy z sosem.
4. Przygotowaną sałatkę odstawiamy na chwilę,żeby składniki przegryzły się.Podajemy.
5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz