Składniki:
1 kg żeberek
przyprawa do żeberek w miodzie
Marynata:
10 łyżek ketchupu łagodnego
4 łyżki sosu sojowego
4 łyżki miodu prawdziwego
4 ząbki czosnku
3 duże cebule
3 suszone pomidory
szczypta pieprzu mielonego
pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej
Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy,płuczemy,dokładnie osuszamy,dzielimy na mniejsze części.Następnie nacieramy przyprawą do żeberek i odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce.
2. Cebule i czosnek obieramy,następnie kroimy:cebule w piórka,czosnek w drobną kosteczkę,a pomidory suszone w paski.Składniki marynaty dokładnie za sobą mieszamy.
4. Po tym czasie mięso wraz z marynatą przekładamy do formy żaroodpornej.
5. Następnie mięso pieczemy około 2 godziny w temperaturze 180 stopni,od czasu do czasu mieszamy,żeby mięso było cały czas w zalewie.Upieczone podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz