Pyszny i bardzo kruchy schab,aromatyczny sos.Możemy podać z ziemniaczkami lub makaronem.Pomysł na niedzielny obiad.Zapraszam.
Składniki:
50 dag schabu
sól i pieprz do smaku
przyprawa do pieczeni
2 duże cebule
olej do smażenia
1 płaska łyżka mąki pszennej
Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w
plastry.Każdy plaster mięsa nacieramy przyprawą do gulaszu i odstawiamy
na około pół godziny.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z obu
stron.Przekładamy do garnka razem z olejem na którym się smażyło.
3. Cebule obieramy i kroimy w piórka,przekładamy do mięsa,podlewamy wodą i dusimy do miękkości.
4. Mąkę mieszamy w niewielkiej ilości zimnej wody,następnie wlewamy do
mięsa,gotujemy do zgęstnienie sosu.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i
pieprzem.Podajemy.
5.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz