niedziela, 5 lipca 2015

Koperkowo-rozmarynowe młode ziemniaczki.

Tak przygotowane ziemniaczki są niezwykle pyszne i aromatyczne.Będą idealnym pomysłem na letni obiad.Zapraszam.




Składniki:
 1 kg młodych ziemniaków
3 łyżki oleju
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
2 łyżki posiekanego koperku
pół łyżeczki słodkiej papryki
pół łyżeczki ziół prowansalskich

Wykonanie:
1. Ziemniaki ( najlepiej małe,jednakowej wielkości ) cieniutko obieramy,płuczemy,gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Następnie odcedzamy.
2. Gdy ziemniaki lekko odparują przekładamy je do woreczka do pieczenia,dodajemy olej i wszystkie zioła i przyprawy.Zamykamy woreczek,lekko wstrząsamy,żeby ziemniaczki wymieszały się z ziołami.
3. Ziemniaki w woreczku układamy w formie żaroodpornej i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 15 minut.
4. Gorące ziemniaczki podajemy.
5.Smacznego.

2 komentarze:

  1. Super ziemniaczki w okresie letnim bardzo czesto przygotowuję w podobny sposób, polecam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bo takie są najlepsze:)
    Dziękuję za komentarz i pozdrawiam:)
    Iza:)

    OdpowiedzUsuń