Tak przygotowane ziemniaczki są niezwykle pyszne i aromatyczne.Będą idealnym pomysłem na letni obiad.Zapraszam.
Składniki:
1 kg młodych ziemniaków
3 łyżki oleju
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
2 łyżki posiekanego koperku
pół łyżeczki słodkiej papryki
pół łyżeczki ziół prowansalskich
Wykonanie:
1. Ziemniaki ( najlepiej małe,jednakowej wielkości ) cieniutko
obieramy,płuczemy,gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Następnie
odcedzamy.
2. Gdy ziemniaki lekko odparują przekładamy je do woreczka do
pieczenia,dodajemy olej i wszystkie zioła i przyprawy.Zamykamy
woreczek,lekko wstrząsamy,żeby ziemniaczki wymieszały się z ziołami.
3. Ziemniaki w woreczku układamy w formie żaroodpornej i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 15 minut.
4. Gorące ziemniaczki podajemy.
5.Smacznego.
Super ziemniaczki w okresie letnim bardzo czesto przygotowuję w podobny sposób, polecam:)
OdpowiedzUsuńBo takie są najlepsze:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz i pozdrawiam:)
Iza:)