Uwielbiam takie warzywne zupki.Ta jest bardzo pyszna,pachnąca warzywami.Polecam na lekki obiad.Zapraszam.
Składniki:
1 średni kalafior
2 marchewki
1 pietruszka
pół małego pora
1 płaska łyżka masła
pół pęczka natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
2 szklanki bulionu z warzyw
Wykonanie:
1. Warzywa oczyszczamy,obieramy i kroimy na mniejsze części.W garnku
rozgrzewamy masło,wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy,następnie
wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości warzyw.
2. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy natkę pietruszki.Następnie zupę miksujemy,aż będzie gładka.
3. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy.
Rady:
Ilość bulionu zależy jak gęstą chcemy mieć zupę.Z przepisu wychodzi około 1 litr zupy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz