sobota, 4 lipca 2015

Zupa kalafiorowa.

Domowa zupa pachnąca warzywami.Tania i szybka w wykonaniu.Najlepiej przygotować ją z sezonowych warzyw.Zapraszam.




Składniki:
 1 skrzydełko z kurczaka
1 duża marchewka
1 duża pietruszka
pół kalafiora
kawałek selera
sól,pieprz
pół szklanki śmietany 12 %
łyżka posiekanego koperku(suszonego lub świeżego)

Wykonanie:
1. Skrzydełko umyć i zalać zimną wodą,ugotować wywar,który należy przecedzić.
2. Warzywa obrać,umyć i pokroić w słupki .Kalafior podzielić na małe różyczki i umyć.Warzywa z kalafiorem dodać do wywaru i gotować do miękkości.
3. Pod koniec gotowania dodać śmietanę,koperek i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
4.Smacznego.

Rady:
 Z przepisu wychodzi około 1 litr zupy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz