Domowa zupa pachnąca warzywami.Tania i szybka w wykonaniu.Najlepiej przygotować ją z sezonowych warzyw.Zapraszam.
Składniki:
1 skrzydełko z kurczaka
1 duża marchewka
1 duża pietruszka
pół kalafiora
kawałek selera
sól,pieprz
pół szklanki śmietany 12 %
łyżka posiekanego koperku(suszonego lub świeżego)
Wykonanie:
1. Skrzydełko umyć i zalać zimną wodą,ugotować wywar,który należy przecedzić.
2. Warzywa obrać,umyć i pokroić w słupki .Kalafior podzielić na małe
różyczki i umyć.Warzywa z kalafiorem dodać do wywaru i gotować do
miękkości.
3. Pod koniec gotowania dodać śmietanę,koperek i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
4.Smacznego.
Rady:
Z przepisu wychodzi około 1 litr zupy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz