Na mus:
50 dag świeżych truskawek
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
1 łyżka miodu prawdziwego
Na bitą śmietanę:
1 szklanka śmietany kremówki 30 %
cukier puder do smaku
Wykonanie pysznego deseru:
1. Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy i usuwamy szypułki. Następnie truskawki miksujemy na gładki mus z miodem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku.
2. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i ponownie ubijamy.
3. Do szklanek lub miseczek nalewamy mus i następnie nakładamy bitą śmietanę.
4. Deser podajemy od razu lub schłodzony z lodówki.
5. Smacznego.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi 4 porcje deseru.
Można udekorować melisą.
Deser pierwsza klasa! No i ten dodatek miodu-pyszota!
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuńByło pysznie:)