wtorek, 12 maja 2015

Skrzydełka w marynacie miodowo-ketchupowej.

Niezwykle pyszne mięsko.Dzięki tej marynacie wychodzi lekko słodkie.Ja podałam z ryżem ugotowanym na sypko.Polecam na obiad,ponieważ danie jest proste i tanie w wykonaniu.Zapraszam.




Składniki:
 6 skrzydełek z kurczaka

Marynata:
8 łyżek ketchupu łagodnego
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki miodu prawdziwego
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki pieprzu chili cayenne
pieprz mielony ( szczypta )

Wykonanie:
1.Czosnek obieramy i drobno kroimy.Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy.


2.Skrzydełka oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy.Następnie skrzydełka wkładamy do marynaty i dokładnie mieszamy.Odstawiamy na około 1 godzinę.


3. Po tym czasie mięso razem z całą marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego.


 4.Następnie mięso pieczemy około 60-70 minut w temperaturze 180 stopni,do miękkości.



 5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz