czwartek, 21 maja 2015

Półfrancuskie rurki z marmoladą.

Kolejny przepis znaleziony w starym zeszycie.Rurki wyszły pyszne i idealnie kruche.W dodatku są tanie i łatwe w przygotowaniu.W sam raz do popołudniowej kawy.Zapraszam.




Składniki:
 ciasto:
3 szklanki mąki tortowej
25 dag masła lub margaryny
1 szklanka śmietany 12 %

dodatkowo:
1 szklanka twardej marmolady
mąka pszenna do posypania stolnicy
cukier puder do posypania ciasteczek

Wykonanie:
1. Z podanych składników zagnieść mięciutkie ciasto. Następnie ciasto cieniutko wałkować i kroić w prostokąty. Na każdy prostokąt nałożyć porcje marmolady i zwinąć rureczkę.
2. Rurki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,piec około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
3. Upieczone rurki wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
4.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz