Składniki:
1 dojrzałe awokado
10 dag sera żółtego
1 puszka groszku zielonego
sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki majonezu
sok z cytryny
10 dag sera żółtego
1 puszka groszku zielonego
sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki majonezu
sok z cytryny
Wykonanie:
1. Groszek osączamy z zalewy.
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Awokado myjemy,osuszamy.Następnie przekrawamy na pół,wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ.Miąższ skrapiamy sokiem z cytryny.
2. Odsączony groszek i wydrążone awokado przekładamy do miseczki,następnie za pomocą blendera dokładnie miksujemy.
3. Do zmiksowanej masy dodajemy ser żółty i majonez,dokładnie mieszamy.
4. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
6.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz