środa, 13 maja 2015

Pasta z awokado,groszku zielonego i sera żółtego.

Taką pastę możemy przygotować bardzo szybko,na śniadanie lub kolację.Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny,pasta będzie wtedy mniej kaloryczna.Zapraszam.







Składniki:
1 dojrzałe awokado
10 dag sera żółtego
1 puszka groszku zielonego
sól i pieprz do smaku
2 łyżeczki majonezu
sok z cytryny

Wykonanie:
1. Groszek osączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Awokado myjemy,osuszamy.Następnie przekrawamy na pół,wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ.Miąższ skrapiamy sokiem z cytryny.
2. Odsączony groszek i wydrążone awokado przekładamy do miseczki,następnie za pomocą blendera dokładnie miksujemy.
3. Do zmiksowanej masy dodajemy ser żółty i majonez,dokładnie mieszamy.
4. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
6.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz