sobota, 2 maja 2015

Pasta z zielonego groszku i jajek.

Ta pasta jest bardzo smaczna,najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.Na śniadanie lub kolacje.Do tego jest szybka i bardzo tania w przygotowaniu.Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny.Zapraszam.




Składniki:
 2 jajka
1 puszka zielonego groszku
1 pęczek szczypiorku
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
1. Jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy ze skorupek,następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Groszek osączamy z zalewy,następnie dokładnie miksujemy blenderem na gładką masę.
3. Szczypiorek płuczemy,osuszamy i drobno siekamy.
4. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
6.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz