50 dag surowej szynki wieprzowej
3 duże marchewki
pół puszki zielonego groszku
1 średnia cebula
olej do smażenia
przyprawa do wieprzowiny
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
20 dag startego sera żółtego
Wykonanie:
1. Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy,następnie mięso kroimy w niewielką kostkę.
2. Mięso oprószamy przyprawą do wieprzowiny i przesmażamy na oleju do zrumienienia.
3. Marchewki i cebulę obieramy,myjemy i osuszamy.Marchewki kroimy w słupki a cebulę w kostkę.Przygotowane warzywa przekładamy do mięsa.Całość podlewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękkości.Odparowujemy cały płyn.
4. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy odsączony z zalewy groszek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Na talerze nakładamy porcje potrawki i posypujemy startym serem żółtym.Podajemy od razu gorące.
6.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz