piątek, 15 maja 2015

Rabarbar pod kruszonką.

Prosty a razem bardzo smaczny deser,gotowy w pół godziny.Słodka kruszonka i kwaśny rabarbar to bardzo pyszne połączenie.Polecam na podwieczorek.Zapraszam.




Składniki:
 pół kilo rabarbaru
1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią

kruszonka:
10 dag masła
10 dag cukru
20 dag mąki tortowej

Wykonanie:
1. Rabarbar oczyszczamy,obieramy i płuczemy.Następnie dokładnie osuszamy i kroimy na małe kawałki.
2. Rabarbar przekładamy do formy żaroodpornej i posypujemy cukrem waniliowym.
3. Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców,tak żeby powstały małe grudki.
4. Przygotowaną kruszoną posypujemy rabarbar.
5. Następnie pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
6.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz