Jest to bardzo prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Może być jako
dodatek do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska. Jest bardzo
syta i pyszna. Z przepisu wychodzi 4 porcje. Polecam przepis. Zapraszam:)
Składniki:
1 niewielka kapusta pekińska
1 kulka sera mozzarella ( około 12 dag )
1 puszka kukurydzy
1 sos sałatkowy ( ulubiony )
3 łyżki zimnej wody
3 łyżki oleju
Wykonanie:
1. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy ( ja
kroiłam same zielone części, białe zgrubienia wyrzuciłam ). Kukurydzę i
ser dokładnie odsączamy z zalewy. Ser kroimy w kostkę.
2. Sos sałatkowy dokładnie mieszamy z olejem i wodą.
3. Następnie wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Sałatkę odstawiamy na kilka chwil, żeby składniki się przegryzły.
4. Po tym czasie sałatka jest gotowa do podania.
5. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz