Uwielbiam różne pasty do pieczywa. Są tanie i bardzo wydajne. Taka pasta jest bardzo smaczna i bardzo pożywna. Pysznie smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Do jej przygotowania użyłam młodego jęczmienia sproszkowanego od SKWORCU. Zapraszam:)
Składniki:
25 dag białego sera ( użyłam półtłustego )
2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
2 łyżeczki młodego jęczmienia sproszkowanego
2 łyżki otrębów pszennych ( użyłam prażonych )
sól do smaku
Wykonanie:
1. Ser biały przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy pozostałe składniki sproszkowany młody jęczmień i
otręby pszenne. Pastę dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą.
2. Tak przygotowana pasta jest gotowa do podania.
3. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz