poniedziałek, 31 października 2016

Pasta z sera białego, otrębów pszennych i jęczmienia.

Uwielbiam różne pasty do pieczywa. Są tanie i bardzo wydajne. Taka pasta jest bardzo smaczna i bardzo pożywna. Pysznie smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Do jej przygotowania użyłam młodego jęczmienia sproszkowanego od SKWORCU. Zapraszam:)




Składniki:
25 dag białego sera ( użyłam półtłustego )
2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
2 łyżeczki młodego jęczmienia sproszkowanego
2 łyżki otrębów pszennych ( użyłam prażonych )
sól do smaku

Wykonanie:

1. Ser biały przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki sproszkowany młody jęczmień i otręby pszenne. Pastę dokładnie mieszamy przyprawiając do smaku solą.

2. Tak przygotowana pasta jest gotowa do podania.

3. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz