niedziela, 9 października 2016

Krem z awokado z chałwą.

Uwielbiam chałwę i awokado. Postanowiłam więc, połączyć te dwa składniki. I co wyszło...wyszedł mi pyszny krem, który można wyjadać łyżeczką prosto ze słoiczka. Zapraszam:)





Składniki:
1 dojrzałe awokado
10 dag ulubionej chałwy
1 łyżeczka cukru trzcinowego
sok z cytryny

Wykonanie:

1. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, a miąższ wydrążamy łyżką i przekładamy do miseczki, następnie skrapiamy cytryną, żeby nie ściemniało.

2. Do awokado dodajemy cukier trzcinowy i chałwę, następnie miksujemy blenderem na gładki mus.

3. Gotowy krem jeszcze raz skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy dokładnie.

4. Krem jest gotowy do podania.

5. Smacznego.

8 komentarzy:

  1. Ciekawe połączenie, chyba posmarowałabym takim kremem kanapki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. przepyszne połączenie! taki krem mógłby być dla mnie uzależniający ;) ja bym pewnie jeszcze dodała gorzkiej czekolady albo kakao

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:)Mam jeszcze jeden przepis na krem z awokado, właśnie z kakao.

      Usuń