Ostatnio w sklepie natknęłam się na kaszę jaglaną ekspandowaną i do razu w głowie
zaświtał mi przepis z jej udziałem. Przyznam się szczerze, że pierwszy
raz spotkałam się z takim produktem. Tak przygotowana kasza jest bardzo
pyszna. Wystarczy trzy składniki, żeby przygotować tak na szybko jakąś słodką przekąskę. Zapraszam:)
Składniki:
10 dag mlecznej czekolady
1 łyżeczka miodu
2 szklanki kaszy jaglanej ekspandowanej
Wykonanie:
1. Czekoladę łamiemy na małe kawałki, następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej.
2. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy miód i dokładnie mieszamy, następnie
stopniowo wsypujemy kaszę i energicznie mieszamy, tak żeby cała kasza
pokryła się czekoladą.
3. Następnie za pomocą dwóch łyżek formujemy w miarę okrągłe kulki i
układamy je na papierze do pieczenia. Wstawiamy na kilka minut do
lodówki do zastygnięcia.
4. Tak przygotowane kulki bez pieczenia są gotowe do podania.
5. Smacznego.
Świetna, pożywna i smakowita przekąska :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie słodkości, idealne do podjadania w ciągu dnia ;)
OdpowiedzUsuńJa też uwielbiam:)
UsuńPyszna przekąska:)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńFaje małe co nieco na wieczór :)
OdpowiedzUsuńDziekuję:)
UsuńPrzecudne zdjęcia :) przekąska wygląda smakowicie ^.^
OdpowiedzUsuń