niedziela, 2 października 2016

Kuleczki bez pieczenia z kaszy jaglanej ekspandowanej.

Ostatnio w sklepie natknęłam się na kaszę jaglaną ekspandowaną i do razu w głowie zaświtał mi przepis z jej udziałem. Przyznam się szczerze, że pierwszy raz spotkałam się z takim produktem. Tak przygotowana kasza jest bardzo pyszna. Wystarczy trzy składniki, żeby przygotować tak na szybko jakąś słodką przekąskę. Zapraszam:)





Składniki:

10 dag mlecznej czekolady
1 łyżeczka miodu
2 szklanki kaszy jaglanej ekspandowanej

Wykonanie:

1. Czekoladę łamiemy na małe kawałki, następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej.

2. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy miód i dokładnie mieszamy, następnie stopniowo wsypujemy kaszę i energicznie mieszamy, tak żeby cała kasza pokryła się czekoladą.

3. Następnie za pomocą dwóch łyżek formujemy w miarę okrągłe kulki i układamy je na papierze do pieczenia. Wstawiamy na kilka minut do lodówki do zastygnięcia.

4. Tak przygotowane kulki bez pieczenia są gotowe do podania.

5. Smacznego.

10 komentarzy: