niedziela, 16 października 2016

Krem nutella z bananów i kakao.

Wystarczy kilka składników, żeby przygotować pyszny, szybki i prosty deser. Dodam, że taki krem to można wyjadać łyżeczką prosto ze słoiczka. Kakao można dodać według uznania w zależności jak mocno czekoladowy chcemy mieć krem. Zapraszam:)


 
 

Składniki:

2 banany
2 kopiaste łyżki kakao
1 łyżka syropu klonowego
1 łyżeczka cukru trzcinowego

Wykonanie:

1. Banany obieramy i przekładamy do miseczki, dodajemy syrop klonowy, cukier trzcinowy i kakao, następnie dokładnie miksujemy blenderem na gładki mus.

2. Gotowy mus przekładamy do słoiczka i podajemy.

3. Smacznego.

4 komentarze:

  1. Świetny przepis :) Na pewno go zrobię mojej siostrze która uwielbia nutelle :)

    Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i bardzo polecam, może jej posmakuje:)
      Również pozdrawiam:)

      Usuń
  2. takie słodkie masy sa dla mnie uzależniające. mniam :)

    OdpowiedzUsuń