środa, 28 października 2015

Zapiekane roladki naleśnikowe z serem i orzeszkami.

Pyszna przekąska z naleśników.Smakuje na ciepło jak i na zimno.To danie można przygotować na obiad lub na ciepłą kolację.Podczas jedzenia jest wyczuwalny smak orzeszków.Zapraszam:)




Składniki:
 Ciasto:
2 jajka
2 szklanki mleka
około 1 szklanka mąki pszennej
pół łyżeczki soli
szczypta proszku do pieczenia

Nadzienie serowe:
25 dag sera białego
5 dag startego żółtego sera
2 łyżki drobno posiekanych orzeszków ziemnych solonych
kilka gałązek natki pietruszki
suszony tymianek
sól,pieprz

Dodatkowo:
olej do smażenia
masło do posmarowania formy
5 dag startego żółtego sera
3 łyżki drobno posiekanych orzeszków ziemnych solonych

Wykonanie:
1. Składniki ciasta zmiksować,stopniowo wsypując mąkę.Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodać jeszcze mąki,a gdy zbyt gęste dodać mleka. Z przygotowanego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju,po kilka chwil z każdej strony.
2. Ser biały wymieszać z serem żółtym,dodać orzeszki,drobno pokrojoną natkę pietruszki i przyprawić solą,pieprzem i tymiankiem.
3. Naleśniki smarować farszem,zwijać ruloniki,następnie kroić kilku centymetrowe roladki.
4. Formę do zapiekania posmarować masłem,ułożyć w niej roladki,następnie posypać orzeszkami i serem żółtym.


5. Roladki zapiekać około 10 minut w temperaturze 170 stopni.





6.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz