środa, 7 października 2015

Surówka z pora i jajka.

Tą surówkę przygotowuje się bardzo szybko, jest również tania w przygotowaniu. Sprawdzi się na przekąskę, ale również jako dodatek do drugiego dania.Zapraszam:)






Składniki:
1 por
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
odrobinka musztardy do smaku
sól,pieprz

Wykonanie:
1. Por oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy ( białą część) . Następnie przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie półplasterki.
2.Ugotowane na twardo jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3.Pora i jajka przekładamy do miski, dodajemy majonez, musztardę i jogurt naturalny, dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. 4. Surówkę możemy na chwilę odstawić, żeby składniki przegryzły się. Możemy podać od razu lub schłodzoną z lodówki.
 4.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz