piątek, 16 października 2015

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy.

Taka surówka to bardzo szybki dodatek do drugiego dania. Często ją przygotowuję do mięsa i ziemniaków. Taka sałatka może też być samodzielną przekąską.Można zrobić większą porcję: cała kapusta i cała puszka kukurydzy.Zapraszam:)




Składniki:
pół kapusty pekińskiej
pół puszki kukurydzy
dowolny ulubiony sos sałatkowy ( np.koperkowy,ziołowy )

Wykonanie:
1.Kapustę pekińską drobno kroimy.
2.Kukurydzę dokładnie osączamy na sitku z zalewy.
3.Następnie ulubiony sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu.
4. Do kapusty pokrojonej kapusty dajemy odsączoną kukurydzę i sos sałatkowy, następnie dokładnie mieszamy.
5.Sałatkę odstawiamy na około 15 minut żeby składniki przegryzły się. Po tym czasie podajemy.
6.Smacznego.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza