Każdy chyba lubi jajecznicę, u mnie dzisiaj z leśnymi grzybami i
cebulką. Pyszna i aromatyczna. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Zapraszam:)
Składniki:
2 grzybki prawdziwki
2 jajka
masło do smażenia
1 mała cebula
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
1.Grzybki obieramy, dokładnie oczyszczamy i płuczemy, następnie osuszamy i kroimy na małe kawałki.
2.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczką.
3.Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy grzyby i cebulę, następnie dusimy do miękkości i odparowania całego płynu z grzybów.
4. Na koniec wbijamy jajka i smażymy aż się zetną, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy.
5.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz