wtorek, 31 marca 2015

Sałatka z chrzanową nutką.

Uwielbiam przygotowywać takie sałatki na szybko, takie raz dwa i gotowe. Ta nie dość, że jest szybka i łatwa w wykonaniu to jest bardzo smaczna. Sałatka chrzanowa może być dodatkiem do drugiego dania lub podawana z pieczywem na kolację lub śniadanie.U mnie była jako dodatek do mięsa. Polecam również na wielkanocny stół do świątecznych wędlin. Zapraszam :)






Składniki:

3 jajka
1 puszka kukurydzy
1 małe jabłko
3 łyżki ćwikły z chrzanem ( ze słoiczka )
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki ( według uznania )


Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Kukurydzę i ćwikłę dokładnie odsączmy na sicie z zalewy.

3. Jabłko myjemy, osuszamy, obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

4. Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i drobno kroimy.

5. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na chwilę, żeby sałatka przegryzła się.

6. Podajemy i smacznego życzę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz