niedziela, 29 marca 2015

Pasta z awokado i twarożkiem.

Bardzo pyszna pasta,niezwykle aksamitna i delikatna.Idealnie pasuje do świeżego pieczywa.Polecam na śniadanie lub kolację.Zamiast jogurtu naturalnego do pasty możemy dodać 1 łyżkę majonezu,ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna.Zapraszam.




Składniki:
 1 dojrzałe awokado
25 dag białego sera (chudego )
sól,pieprz
1 łyżka jogurtu naturalnego
sok z cytryny

Wykonanie:
1. Awokado myjemy,osuszamy,przekrawamy na pół,pestkę usuwamy,a miąższ wyjmujemy łyżką.Następnie przekładamy do miski.
2. Do awokado przekładamy ser i dokładnie miksujemy blenderem.Następnie skrapiamy sokiem z cytryny.
3. Do zmiksowanej masy dodajemy jogurt naturalny,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.
4. Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.
5.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz