poniedziałek, 16 marca 2015

Muffinki z czekoladą i rodzynkami.

Pyszne i słodkie muffinki,upieczone przez moją córkę Paulinkę.Jedzone na ciepło z rozpływającą się czekoladą,a gdy jemy je na zimno czekolada pysznie zastyga.Bardzo proste i łatwe w wykonaniu.Idealne na deser.Z przepisu wychodzi 12 muffinek.Zapraszam.




Składniki:
 2 szklanki mąki tortowej
2 jajka
pół szklanki cukru
1 szklanka mleka
7 łyżek oleju
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek rodzynek

tabliczka mlecznej czekolady ( 10 dag )

Wykonanie:
1. Czekoladę kroimy w drobną kostkę. Jajka ubijamy.

2. Do miski dajemy suche składniki:mąkę,cukier,sól,proszek do pieczenia,czekoladę i rodzynki,następnie wlewamy mleko,ubite jajka i olej,całość dokładnie mieszamy.


3. Przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek,ja dodatkowo używam papierowych papilotek.


4.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz