piątek, 20 marca 2015

Chlebek twarogowo-olejowy.

Pyszny i bardzo mięciutki chlebek.Idealny na przekąskę,kolację lub śniadanie.Smakuje na ciepło jak i na zimno.Zapraszam.




Składniki:
 20 dag białego sera półtłustego
2 jajka
6 łyżek mleka
6 łyżek oleju
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 i pół szklanki mąki pszennej

dodatkowo:
mąka do posypania stolnicy
masło do posmarowania formy

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy mięciutkie ciasto.


2.Ciasto wałkujemy i wykładamy do tortownicy posmarowanej masłem,o średnicy 25 cm.Ciasto nakłuwamy widelcem.


 3.Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.


4. Upieczony chlebek kroimy w trójkąty i podajemy.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz