Warzywna pasta na kanapki?Czemu nie.Mocno pachnąca i pyszna.Polecam
podać ze świeżym pieczywem na śniadanie lub kolację.Jest bardzo syta.Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny.Pasta będzie wtedy mniej kaloryczna.Do jej przyprawienia użyłam białego pieprzu mielonego oraz aromatycznej suszonej natki pietruszki od SKWORCU .Zapraszam:)
Składniki:
2 średnie pietruszki
2 średnie marchewki
1 średni seler
sól do smaku
biały pieprz mielony do smaku
2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
1-2 łyżki majonezu
Wykonanie:
1.Warzywa obieramy,myjemy,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości.Gdy warzywa będą miękkie odcedzamy i studzimy.
2. Przestudzone warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach,dodajemy natkę
pietruszki i majonez,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie
mieszamy.
3. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
4.Smacznego.
Prosta pasta, a jaka zdrowa i pewnie smaczna :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)Pasta wyszła bardzo smaczna:)
Usuń