Składniki:
Ciasto:
2 jajka
10 dag białego sera ( ja użyłam półtłusty )
4 łyżki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
pół szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
półtorej szklanki mąki pszennej
szczypta soli
pół szklanki jagód kamczackich lub borówek ( ja użyłam jagód )
Dodatkowo:
olej do smażenia
cukier puder do posypania placuszków
2 jajka
10 dag białego sera ( ja użyłam półtłusty )
4 łyżki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
pół szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
półtorej szklanki mąki pszennej
szczypta soli
pół szklanki jagód kamczackich lub borówek ( ja użyłam jagód )
Dodatkowo:
olej do smażenia
cukier puder do posypania placuszków
Wykonanie:
1.Składniki ciasta miksujemy na gładką masę,tak żeby nie było grudek.
2.Na patelni rozgrzewamy olej,następnie smażymy niewielkie placuszki po kilka minut w każdej strony.
3. Usmażone placuszki osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
4. Przed podaniem placuszki oprószamy cukrem pudrem.
5.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz